Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

Image Alt

NAŠE DELO JE NAŠ PONOS

VODEN OGLED STEKLARNE ROGAŠKA

OPOMBA:
Spoštovani,
sporočamo vam, da se z današnjim dnem, 16.10. 2020, ponovno zapira turistična pot do preklica, oziroma boljše epidemiološke slike v Savinjski regiji, kamor spada Rogaška Slatina, in ki je trenutno obarvana rdeče in veljajo posebne omejitve.
Prosimo za razumevanje in vas pričakujemo, ko se stanje izboljša.

Turistična pot Steklarne Rogaška omogoča obiskovalcem, da si ogledajo vse faze proizvodnje vrhunskega kristalnega stekla – od priprave osnovnih surovin, pihanja in oblikovanja stekla, ročnega brušenja in plemenitenja izdelkov. S ponosom pokažemo tudi ʻHall of Fameʼ, kjer so razstavljena protokolarna darila in pokali, ki jih prejmejo vrhunski športniki, estradniki, politiki in eminentne osebnosti.
Ogled zaključimo v prodajalni Pegasus Rogaška, ki je tudi največji razstavni salon izdelkov Rogaška na svetu.
Z nakupom vstopnice prejmete dobropis za nakup izdelkov, ki ga lahko unovčite na dan ogleda v prodajalni Pegasus Rogaška Slatina.

CENIK:

TIP VSTOPNICE CENA DARILO OB NAKUPU (dobropis)
ODRASLI – POSAMEZNIKI 8 € 4 €
ODRASLI – SKUPINA 7 € 4 €
OTROCI – POSAMEZNIKI 3 € 2 €
OTROCI – SKUPINA* 2 € 2 €
OTROCI DO 6 LET BREZPLAČNO
DRUŽINSKA (2 ODRASLA, do 3 otroci iste družine) 20 € 10 €

Za obisk nam pišite na obisk.rogaska@fiskars.com

Potek poti

Ogenj, dim, vročina in parni hlapi so zagotovo tisti elementi, ki najbolje opišejo ustvarjanje kristalnih izdelkov. Tu pa je še dekorativno brušenje, plemenitenje z barvo, gravuro in peskanjem …

Obvestilo

Spoštovani obiskovalci,
da bo obisk varen za vas in za nas, vas prosimo, da ob obisku upoštevate navodila za obiskovalce in priporočila vodnikov:
– ogleda se lahko udeležijo le zdrave osebe,
– ob vstopu si morate najprej razkužiti roke,
– v času obiska upoštevajte pravila higiene kašlja,
– v času obiska skrbite za obvezno razdaljo od drugih,
– proizvodnjo lahko naenkrat obišče največ 5 oseb. Za dodatne informacije nam lahko pišete na e-naslov: valerija.kovac@fiskars.com ali pa pokličete na tel. št. 03 818 02 05.
Veseli bomo vašega obiska!

PIHANJE

Pihalci na steklarskih pipah oblikujejo žarečo kristalno talino in ji s pihanjem v ročno izdelane lesene kalupe dobesedno vdihnejo dokončno obliko.

BRUŠENJE

Dekorativno brušenje daje kristalu dokončno podobo in značilen sijaj. Najrazličnejši brusni vzorci nastajajo ob stiku z diamantnimi brusnimi ploščami.

POKALI

Kristal iz Rogaške je pustil svoj pečat že na številnih protokolarnih darilih, pokalih svetovnih tekmovanj ter na rdeči preprogi – vabljeni, da si jih pobližje ogledate!

OBIŠČITE NAS

Ogledi potekajo vsak delovnik med 8. in 13. uro, popoldne in ob sobotah po dogovoru.
Na vodene oglede se je potrebno predhodno najaviti na elektronski naslov: obisk.rogaska@fiskars.com

ROGAŠKA
SLATINA

Rogaška Slatina, slovensko naravno zdravilišče z bogato tradicijo, je danes prestižna turistična destinacija, ki navdušuje turiste in popotnike s celega sveta.
Po legendi je krilati konj Pegaz s sunkom kopita odprl čudežni rogaški vrelec z zdravilno močjo. Z nastankom zdravilišča se je začelo razvijati tudi steklarstvo, ki je močno vplivalo na celoten razvoj slatinske kulture in gospodarstva. Steklarna Rogaška je odprla svoja vrata leta 1927 in tako združila naravo in človeka v mojstrovine svetovnega slovesa.