Ustvarjamo in plemenitimo ambiente že od leta 1665. V dolgoletni tradiciji Rogaška s privlačnimi ter sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter ponuja nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja.

STEKLARNA ROGAŠKA D.O.O.
ULICA TALCEV 1
3250 ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

 

ID ZA DDV: SI46716343

Image Alt

NAŠE DELO JE NAŠ PONOS

VODEN OGLED STEKLARNE ROGAŠKA

Turistična pot omogoča ogled vseh faz proizvodnje vrhunskega kristalnega stekla – od priprave osnovnih surovin, pihanja stekla do brušenja in plemenitenja izdelkov. S ponosom vam pokažemo tudi naš “Hall of Fame”, kjer si lahko pobližje ogledate vrhunske pokale in protokolarna darila.
Ogled se zaključi v naši prodajalni, kjer imajo obiskovalci 10% popust pri nakupu izdelkov Steklarne Rogaška.
Obisk je za mlajše od 6 let brezplačen, skupinam pa nudimo popust – pišite nam na obisk.rogaska@fiskars.com

Spoštovani obiskovalci! Zaradi trentnih razmer in ukrepov v zvezi z epidemijo COVID-19 je turistična pot začasno zaprta. Vabimo vas, da spremljate obvestila na naši spletni strani ter na Facebooku, kjer vas bomo obvestili o ponovnem odprtju.

Potek poti

Ogenj, dim, vročina in parni hlapi so zagotovo tisti elementi, ki najbolje opišejo ustvarjanje kristalnih izdelkov. Tu pa je še dekorativno brušenje, plemenitenje z barvo, gravuro in peskanjem …

PIHANJE

Pihalci na steklarskih pipah oblikujejo žarečo kristalno talino in ji s pihanjem v ročno izdelane lesene kalupe dobesedno vdihnejo dokončno obliko.

BRUŠENJE

Dekorativno brušenje daje kristalu dokončno podobo in značilen sijaj. Najrazličnejši brusni vzorci nastajajo ob stiku z diamantnimi brusnimi ploščami.

POKALI

Kristal iz Rogaške je pustil svoj pečat že na številnih protokolarnih darilih, pokalih svetovnih tekmovanj ter na rdeči preprogi – vabljeni, da si jih pobližje ogledate!

OBIŠČITE NAS

Ogledi potekajo vsak delovnik med 8. in 13. uro, popoldne in ob sobotah po dogovoru.
Na vodene oglede se je potrebno predhodno najaviti na elektronski naslov: obisk.rogaska@fiskars.com

ROGAŠKA
SLATINA

Rogaška Slatina, slovensko naravno zdravilišče z bogato tradicijo, je danes prestižna turistična destinacija, ki navdušuje turiste in popotnike s celega sveta.
Po legendi je krilati konj Pegaz s sunkom kopita odprl čudežni rogaški vrelec z zdravilno močjo. Z nastankom zdravilišča se je začelo razvijati tudi steklarstvo, ki je močno vplivalo na celoten razvoj slatinske kulture in gospodarstva. Steklarna Rogaška je odprla svoja vrata leta 1927 in tako združila naravo in človeka v mojstrovine svetovnega slovesa.